Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок двом експосадовцям прокуратури Донеччини

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргами сторін обвинувачення та захисту на оголошений обвинувальний вирок.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скарги на вирок, яким до строків у колонії засудили колишнього начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Донецької області Максима Кального, екскерівника відділу нагляду за дотриманням законів органами фіскальної служби цієї ж прокуратури Сергія Українського та адвоката Андрія Чернишова.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 8 грудня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав експосадовців прокуратури Донецької області Кального та Українського, а також адвоката Чернишова винними в одержанні неправомірної вигоди. Українському призначили 7 років позбавлення волі, а Кальному та Чернишову – по 6 років колонії кожному. Прокурор САП, адвокати і самі обвинувачені подали скарги на цей вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами: прокурора САП, обвинувачених та захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 31 жовтня 2023 року. Надіслати учасникам судового провадження копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, копії апеляційних скарг та інформацію про їх права та обов'язки. Встановити до 15 січня 2024 року строк, протягом якого учасники судового провадження можуть подати до суду апеляційної інстанції в письмовій формі заперечення на апеляційні скарги», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року САП скерувала до суду справу начальників відділів прокуратури Донецької області та адвоката. За версією обвинувачення, вказані особи отримали неправомірну вигоду сумі 10 тисяч доларів за повернення арештованого у кримінальному провадженні майна сумою близько 5 млн російських рублів. Цю справу ніхто не хотів слухати через постійні самовідводи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: