У МЗС України зробили заяву щодо 50 млрд євро від ЄС

Читать на русском
Рішення про 50 млрд євро Україні від ЄС вже принципово ухвалено. У МЗС очікують, що всі процедури завершаться у січні.
фото МЗС України

Принципове рішення про 50 млрд євро для України на саміті ЄС було досягнуто, тепер Київ очікує на завершення всіх процедур у січні.

Про це йдеться у заяві МЗС України, оприлюдненій у п'ятницю, 15 грудня.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«МЗС України також вітає досягнення на саміті принципового рішення про створення Українського фонду (Ukraine Facility) розміром 50 млрд. євро на 2024-2027 роки. Це чіткий сигнал, що фінансова підтримка України з боку Євросоюзу продовжиться», – йдеться у повідомленні.

У відомстві очікують, що завершення всіх необхідних юридичних процедур відбудеться у січні 2024 року, що дозволить якнайшвидше отримати відповідне фінансування.

«50 млрд євро, що будуть виділені Євросоюзом для України, спрямовуватимуться, зокрема, на підтримку макроекономічної стабільності, відновлення та модернізацію нашої держави, а також прискорення інтеграції в ЄС», – додали в МЗС.

У міністерстві закликали якнайшвидше затвердити новий восьмий транш допомоги в рамках Європейського фонду миру.

Нагадаємо, Єврокомісія запропонувала виділити Україні 50 млрд євро на найближчі п'ять років. Це рішення мають схвалити усі лідери країн ЄС. Однак Угорщина наклала вето на надання 50 млрд євро допомоги Україні від ЄС. При цьому Угорщина назвала умову, за якою готова зняти вето для Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: