ВАКС заочно заарештував обвинуваченого ексдиректора ЗТМК

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про заочний запобіжний захід колишньому керівнику комбінату.
фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака, якого обвинувачують у розтраті майже 500 млн грн підприємства.

Таке рішення 11 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Обрати обвинуваченому (Сиваку – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання і не пізніш як через 48 годин з часу доставки (Сивака – ред.) до місця кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід у встановленому законом порядку. Кримінальне провадження щодо (Сивака – ред.) зупинити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС скасувала рішення, яким виправдали Сивака від розтрати майже 500 млн грн. Водночас судді визнали його винуватим у зловживанні службовим становищем на 18,62 млн грн. Сиваку призначили покаранням 3,5 років позбавлення волі, але запобіжний захід не обрали. Верховний суд цей вирок скасував і призначив повторний розгляд апеляції.

Нагадаємо, Верховний суд зупинив виконання вироку, оголошеного Сиваку. Суд встановив, що засуджений має шість неповнолітніх дітей. Пізніше Касаційний кримінальний суд скасував вирок і призначив новий апеляційний розгляд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: