Апеляційна палата розгляне нову скаргу на вирок ексдиректору ЗТМК

Читать на русском
Апеляційна інстанція призначила повторний розгляд скарги на вирок колишньому очільнику державного комбінату.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду знову розгляне скаргу на виправдувальний вирок колишньому директору Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимиру Сиваку.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 19 липня, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити розгляд апеляційної скарги прокурора на вирок Заводського районного суду Запоріжжя від 29.05.2019 у кримінальному провадженні № 12015080030002227 від 15 вересня 2015 за обвинуваченням (Володимира Сивака – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, на 10 серпня 2023 року о 10:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС скасувала рішення, яким виправдали Сивака від розтрати майже 500 млн грн. Водночас судді визнали його винуватим у зловживанні службовим становищем на 18,62 млн грн. Сиваку призначили покаранням 3,5 років позбавлення волі. Верховний суд цей вирок скасував і призначив повторний розгляд апеляції.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, впродовж 2014-2015 років на модернізацію виробництва ТОВ «ЗТМК», відповідно до договору про заснування, компанія-співвласник Tolexis Trading Limited виділила 880 млн грн. Однак, Сивак, зловживаючи службовим становищем та увійшовши у змову з групою осіб, вчинив розтрату 492 млн грн, перерахувавши їх на користь третіх осіб. Зокрема, замість фінансування видатків на модернізацію, кошти спрямовано на рахунки ДП «ЗТМК» з метою погашення заборгованості останнього перед ВАТ «Запоріжжяобленерго», ПАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» і ТОВ «Сінтез Ресурс».

Крім цього ТОВ «ЗТМК» погасило заборгованість ДП «ЗТМК» за кредитним договором перед банком Надра та прострочену заборгованість ДП «ЗТМК» за використану електроенергію від ВАТ «Запоріжжяобленерго». Тоді як останній платіж мала здійснити компанія Tolexis Trading Limited за умовами, передбаченими договором заснування ТОВ «ЗТМК».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: