Обвинувачений ексдиректор ЗТМК утік за кордон, його оголосили в розшук

Читать на русском
Суд підтримав клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук колишнього керівника комбінату.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду оголосила в міжнародний розшук колишнього директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака.

Таке рішення 6 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС скасувала рішення, яким виправдали Сивака від розтрати майже 500 млн грн. Водночас судді визнали його винуватим у зловживанні службовим становищем на 18,62 млн грн. Сиваку призначили покаранням 3,5 років позбавлення волі, але запобіжний захід не обрали. Верховний суд цей вирок скасував і призначив повторний розгляд апеляції.

Прокурор САП просив оголосити Сивака в міжнародний розшук, оскільки той ще 24 грудня 2022 року, тобто наступного дня після оголошення вироку АП ВАКС, виїхав за кордон.

«Клопотання прокурора задовольнити. Оголосити міжнародний розшук обвинуваченого (Володимира Сивака – ред.). Контроль за виконанням вказаної ухвали покласти на прокурора САП, який здійснює підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні. Кримінальне провадження зупинити до розшуку», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Верховний суд зупинив виконання вироку, оголошеного Сиваку. Суд встановив, що засуджений має шість неповнолітніх дітей. Пізніше Касаційний кримінальний суд скасував вирок і призначив новий апеляційний розгляд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: