Схема на 17 млн грн: ексдиректора структури НААН викликали на допит

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили повістку про виклик колишньої тимчасової очільниці одного з держпідприємств структури НААН.

Національне антикорупційне бюро викликало на допит колишню виконувачку обов'язків директора державного підприємства «Дослідне господарство «Елітне» Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України Вікторію Полтавченко, яку підозрюють у причетності до заволодіння 16,7 млн грн.

Відповідна повістка про виклик оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Полтавченко Вікторії Валеріївни, Вам необхідно прибути 24 травня 2023 року о 09:30 до Одеського територіального управління Національного антикорупційного бюро України для допиту як підозрюваної та вручення процесуальних документів у кримінальному провадженні № 52022000000000182 від 14.07.2022», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне», що перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України. За даними слідства, восени 2021 року службовці держпідприємства уклали договори з пов’язаними із ними ТОВ «Каспій Агро» на постачання органічних добрив, а також надання послуг з їх внесення на поля. Як виявилось, біодобрива закупили «на папері», держпідприємству їх і не планували поставляти. Після підробки актів виконаних робіт про нібито обробку полів добривами, держпідприємство оплатило товари й послуги. Учасники злочину отримані від ДП кошти у розмірі 16,7 млн грн розподілили між собою, перевівши їх у готівку.

Двох підозрюваних узяв під варту Вищий антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: