МВФ надасть Україні черговий транш у розмірі 900 млн доларів

Читать на русском
МВФ схвалив другий перегляд своєї програми для України, що дозволить виділити транш у розмірі близько 900 мільйонів доларів.
Фото: rubryka.com

У понеділок, 11 грудня, Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила другий перегляд програми розширеного кредитування. Це означає, що Україна зможе отримати третій транш на суму близько 900 мільйонів доларів.

Про це повідомив заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован у Facebook.

Нова угода з МВФ: скільки коштів та за якими програмами Україна отримувала за час членстваСпівпраця України та МВФ – за якими програмами та скільки коштів отримала Україна за часи незалежності.

«Рада директорів (МВФ – ред.) сьогодні затвердила другий перегляд програми розширеного кредитування, який також уможливлює перерахування українському уряду третього траншу у розмірі близько 900 мільйонів доларів», – написав Рашкован.

Він зазначив, що отримані кошти підуть на покриття дефіциту держбюджету України на 2023 рік.

«Тепер будемо працювати над підготовкою до третього перегляду навесні», – додав Рашкован.

Зазначимо, це останній транш МВФ цього року. Наступного року Україна має отримати від Фонду 5,4 млрд доларів, але тільки в разі виконання умов програми.

Нагадаємо, у червні рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила перший перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України і схвалила негайне виділення їй другого траншу близько 890 мільйонів доларів.

У листопаді Місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу з другого перегляду рекордної 15-мільярдної програми Фонду для України.

Також повідомлялося, що у Києві відновив роботу постійний офіс МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: