Місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу за рекордною програмою для України

Читать на русском
Місія Міжнародного валютного фонду 6 листопада розпочала роботу щодо проведення другого перегляду виконання Україною програми Механізм розширеного фінансування.
Getty Image

Місія Міжнародного валютного фонду сьогодні, 6 листопада, розпочала роботу для другого перегляду рекордної 15-мільярдної програми Фонду для України.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби НБУ.

Нова угода з МВФ: скільки коштів та за якими програмами Україна отримувала за час членстваСпівпраця України та МВФ – за якими програмами та скільки коштів отримала Україна за часи незалежності.

Відомо, що місія працюватиме в гібридному форматі – офлайн та онлайн.

«Під час другого перегляду програми EFF обговорюватиметься стан виконання Україною взятих на себе зобов’язань у межах Меморандуму про економічну та фінансову політику. Йдеться, зокрема, про заходи у сферах податково-бюджетної, монетарної та валютної політики, забезпечення фінансової стабільності, а також структурних реформ для середньо- та довгострокового економічного зростання», – зазначили в НБУ.

Відтак у фокусі зустрічей, зокрема, буде ситуація у фінансовому секторі країни, результати оцінки стійкості банківського сектору, реалізація Стратегії пом'якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування.

Фахівці також проаналізують джерела фінансування дефіциту держбюджету України, включаючи міжнародну фінансову допомогу та внутрішній борговий ринок.

«Ми чітко усвідомлюємо критичну необхідність збереження підтримки МВФ не лише для подальшого фінансування потреб бюджету, а й загалом для розвитку нашої країни та її європейського майбутнього», – наголосив голова НБУ Андрій Пишний.

Нагадаємо, у червні рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила перший перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України і схвалила негайне виділення їй другого траншу в близько 890 мільйонів доларів.

До слова, 4 жовтня Міжнародний валютний фонд відкрив постійне представництво у Києві, закрите з початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: