Важливим напрямком війни в Україні є подолання наземних систем ППО – британська розвідка

Читать на русском
Розвідники Великої Британії підкреслили, що зусилля, спрямовані на подолання наземних систем протиповітряної оборони, залишаються одним з найважливіших протистоянь у війні рф проти України.
wikipedia

Зусилля, спрямовані на подолання наземних систем протиповітряної оборони, залишаються одним з найважливіших протистоянь у війні рф проти України.

Про це повідомляє британська розвідка.

Для окупаційних сил росії критично важливу роль відіграє зенітно-ракетний комплекс малого радіуса дії «Тор». Він знаходиться на озброєнні підрозділів ППО армії рф і призначений для захисту переднього краю сухопутних військ. Водночас ЗРК «Панцир» зазвичай захищають командні пункти, ЗРК більшої дальності і військово-повітряні бази російських окупантів.

Розвідники додають, що окупанти зараз особливо активно використовують «Тор» для протидії українським безпілотникам. Цей комплекс діє фактично як передова лінія мережі ППО окупаційних військ.

У повідомленні також відзначають, що одним з ключових обмежень ЗРК «Тор» у війні росії проти України є, ймовірно, витривалість її екіпажу.

«Зважаючи на те, що на кожну систему припадає лише три людини, підтримання високого рівня бойової готовності протягом тривалого часу, найімовірніше, є екстремальним випробуванням на витривалість», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, спікер Повітряних сил Юрій Ігнат порівняв запаси ракет росіян перед зимою зараз і рік тому.

Також раніше британські розвідники повідомляли, що російське командування на тимчасово окупованій території України почало розгортати новосформовану дивізію десантників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: