У російському Бєлгороді стрімке зростання цін на яйця та курку, черги займають з ночі

Читать на русском
Росіяни фіксують значне подорожчання курятини та яєць. Вартість курячого м'яса побила історичний рекорд.
24 канал

Станом на 10 грудня середня ціна у магазинах країни-агресора за десяток курячих яєць зараз становить середньому 160 рублів (50 грн), а деяких російських регіонах торгується понад 200-250 рублів (60-75 грн). Ціна курячого філе вперше зрівнялася із вартістю свинини і становить у середньому 400-470 руб./кг (120-141 грн). Зокрема, у російському Бєлгороді виник суттєвий дефіцит курячих яєць.

Про це повідомляють російські Телеграм-канали, публікуючи дані Росстату.

Як зазначається, за останній тиждень листопада ціни на курячі яйця в росії продовжили зростати – в середньому на 4,4% по країні, але в 27 регіонах зростання склало від 5,1 до 11,9%.

Зокрема, у Бєлгороді другий день поспіль вишиковуються величезні черги за яйцями. Місце у черзі люди займают з ночі.

У пабліках зазначають, що дефіцит курячих яєць утворився не лише у Бєлгороді, а й в багатьох російських містах. При цьому ті, що продаються, подорожчали у рази.

«Люди займають чергу за ними з 5 ранку. У деяких регіонах вони коштують уже 300 рублів за десяток. Багато російських магазинів почали продавати цей продукт поштучно», - йдеться у повідомленнях Телеграм-каналів.

Згідно з інформацією місцевих мешканців, яйця стали дорожчими за тропічні фрукти. За рік вони подорожчали приблизно на чверть.

Нагадаємо, «Слово і діло» вирішило проаналізувати, як в Україні за останній рік змінилася вартість базового набору продуктів.

А на інфографіці можна побачити, як за останній рік змінилася економічна ситуація в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: