У Тбілісі проходить марш на підтримку вступу в ЄС

Читать на русском
У марші, організованому з ініціативи громадянського суспільства, поряд із громадянами беруть участь представники політичних партій. У ході також бере участь президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.
jnews.ge

У столиці Грузії у суботу, 9 грудня, проходить проєвропейський марш під девізом «Наш голос Євросоюзу», до якого приєдналась президент країни Саломе Зурабішвілі.

Про це повідомляє грузинський Перший канал.

Вступ до Євросоюзу: які кроки до мети вже зробила УкраїнаУкраїна та ЄС можуть до кінця року розпочати переговори про вступ. Що Україна зробила для членства – на інфографіці.

Згідно з даними видання, марш стартував із площі Першої Республіки, після чого учасники попрямували до площі Європи, де під час акції планують розгорнути найбільший прапор Євросоюзу.

У марші, організованому з ініціативи громадянського суспільства, поряд із громадянами беруть участь представники політичних партій. У ході також бере участь президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

«Так багато людей прийшли, і так багато людей донесли свій голос до Європи. Європа – це простір, де люди мають найбільше значення, де їх вільна думка має найбільше значення», – сказала Зурабішвілі.

Вона висловила надію, що вільна думка грузинів буде врахована і вони зможуть відсвяткувати це після 15 грудня, коли будуть відомі результати обговорення питання кандидатського статусу на саміті лідерів ЄС.

Як відомо, на саміті лідерів ЄС 14-15 грудня будуть обговорювати надання Грузії кандидатського статусу.

Організатори зазначають, що кожна зірка, зображена на рекордному прапорі, виготовлена в різних регіонах Грузії, що виражає прагнення всього суспільства до європейської інтеграції.

Нагадаємо, Зурабішвілі переконана, що Україна, Молдова і Грузія вступлять в ЄС одночасно.

Також повідомлялося, що суд у Грузії дозволив розпочати процедуру імпічменту президента Саломі Зурабішвілі, проте парламент не зміг його оголосити, оскільки депутати не набрали потрібної кількості голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: