Фаріон подала позов через звільнення з «Львівської політехніки»

Читать на русском
Ексдепутатка Ірина Фаріон подала позов до суду через своє звільнення з Національного університету Львівська політехніка.
Фото: apostrophe.ua

Мовознавиця та народний депутат України VII скликання Ірина Фаріон оскаржує своє звільнення з посади професора кафедри української мови Національного університету «Львівська політехніка».

Про це повідомляє Суспільне.

Мовний скандал із Іриною Фаріон: як розвивалися подіїСтався черговий скандал з Іриною Фаріон – вона розкритикувала російськомовних бійців ЗСУ. У чому суть її висловлювань і що сталося далі – на інфографіці.

Позов був поданий 7 грудня.

За словами Ірини Фаріон, коли відбудеться слухання, вона наразі не знає.

«Це було незаконне політично вмотивоване звільнення. Більше нічого не можу коментувати», – сказала Фаріон.

Попередньо відомо, що справу слухатимуть у Галицькому районному суді Львова. Предметом позову є визнання незаконним та скасування наказу про звільнення. Суддя у цій справі - Віталій Стрельбицький.

Нагадаємо, 15 листопада правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо Ірини Фаріон. Її звинувачують в образі гідності військових, погрозах їм, порушенні рівноправності громадян, порушенні таємниці листування та кількох інших правопорушеннях.

Того ж дня Національний університет «Львівська політехніка» звільнив Фаріон з посади професорки кафедри української мови на тлі її звинувачень у бік військових в тому, що вони спілкуються російською мовою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: