Фаріон готує позов до суду на Львівську політехніку

Читать на русском
Мовознавиця Ірина Фаріон прокоментувала своє звільнення з посади професорки Львівської політехніки. Подякувала студентам і заявила, що готує позов до суду.
Фото: Євген Котенко

Викладачка «Львівської політехніки» Ірина Фаріон відреагувала на своє звільнення після протесту студентів проти неї та пообіцяла подати позов до суду.

Про це вона написала у своєму Telegram-каналі.

Мовний скандал із Іриною Фаріон: як розвивалися подіїСтався черговий скандал з Іриною Фаріон – вона розкритикувала російськомовних бійців ЗСУ. У чому суть її висловлювань і що сталося далі – на інфографіці.

«Звільнення без жодного підпису. Це щось нове у трудовому праві. Які ж дуже маленькі стали враз ті, що працюють у великих стінах Політехніки, яку освятили свого часу життям своїм Степан Бандера і Роман Шухевич, Катерина Зарицька і Остап Мащак, Петро Франко і Степан Чарнецький», – зауважила вона.

Також мовознавиця подякувала колегам за роки співпраці і заявила, що готує позов до суду.

«Усе тільки починається, бо кожен фініш – це, по суті, старт. Готую позов до суду», – написала Фаріон.

Нагадаємо, 15 листопада Національний університет «Львівська Політехніка» звільнив Ірину Фаріон з посади професорки кафедри української мови після її звинувачень у бік військових щодо спілкування російською мовою.

Також СБУ розпочала кримінальне провадження і призначила низку експертиз із висловлювань та публікацій колишньої нардепки Фаріон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: