Львівська політехніка повернула на сайт повідомлення про звільнення Фаріон

Читать на русском

Повідомлення про звільнення професора кафедри української мови Ірини Фаріон, яка потрапила до гучного скандалу, знову на сайті вишу.
Фото: Гордон

Національний університет «Львівська політехніка» повернув на свій офіційний сайт повідомлення про звільнення професора кафедри української мови Ірини Фаріон.

Новина про звільнення Фаріон знову стала доступною на сайті вдень 17 листопада.

«Відповідно до пункту 3 статті 41 Кодексу законів про працю Національний університет «Львівська політехніка» з 16 листопада 2023 року розриває трудову угоду з професоркою кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Іриною Фаріон», – йдеться у публікації.

Зазначимо, перед цим новина про звільнення Фаріона, яка була опублікована вперше 15 листопада, зникла з сайту політехніки. Її можна було знайти лише у кеші Google. В університеті від коментарів відмовилися.

Крім того, міністр освіти Оксен Лісовий відредагував свою публікацію у Facebook та видалив фото копії наказу про звільнення Фаріон.

Нагадаємо, 15 листопада з'явилося фото наказу про звільнення Ірини Фаріон. Глава МОН тоді підтвердив, що наказ підписано ректором.

Фаріон заявила, що готує позов до суду через звільнення.

До цього СБУ відкрила кримінальну справу за чотирма статтями через висловлювання Фаріон.

Хронологія скандалу з Фаріон – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: