За добу на фронті відбулось понад 40 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Ворог завдав ракетного та пʼять авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Українські захисники сьогодні відбили атаки росіян на пʼяти напрямках фронту. Зокрема, на Бахмутському напрямку сили оборони відбили 12 атак ворога, на Авдіївському – 11. Загалом на фронті відбулося 45 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Фейсбуці.

Як зазначається, ворог завдав ракетного та пʼять авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 45 бойових зіткнень.

Під Авдіївкою українські бійці знищили безпілотник рф, який доставляв боєприпасиПід Авдіївкою український FPV- дрон знищив наземний безпілотник росіян, у той час, як він доставляв боєприпаси.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 4 атаки ворога в районах Синьківки Харківської області та Новоселівського Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 12 атак противника в районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 11 атак ворога в районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького, Первомайського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де противник, за підтримки авіації, здійснив 8 безуспішних атак на позиції наших захисників.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили дві атаки ворога, який намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Пречистівки Донецької області.

Нацгвардійці знищили вантажівки окупантів на Херсонщині – відеоУкраїнські військові вдарили по загарбниках у Херсонській області. Внаслідок атаки Нацгвардійці знищили військові вантажівки ворога.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили три атаки противника в районах Новопокровки та західніше Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Херсон, Берислав, Тягинка та Іванівка Херсонської області.

При цьому, Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох складах паливно-мастильних матеріалів противника.

Нагадаємо, що втрати армії рф з початку вторгнення перевищили 338 тисяч вбитих.

Також в тимчасово окупованій Макіївці на Донеччині пролунали гучні вибухи, після чого на нафтобазі росіян спалахнула пожежа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: