Ігнат розповів, що допомогло ЗСУ економити зенітні ракети

Читать на русском
Збройні Сили підвищили ефективність мобільних вогневих груп за допомогою нового озброєння та приладів. Це дозволяє заощаджувати дефіцитні ракети.
Фото: suspilne.media

Цього року ЗСУ зміцнилися підрозділами мобільних вогневих груп, їхня результативність серйозно зросла. Це допомогло армії економити дефіцитні ракети та авіацію.

Про це повідомив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 7 грудня.

Ігнат порівняв запаси ракет росіян перед зимою зараз і рік томуРосійським військовим вдалося накопичити до зими 900 ракет, які можуть бути використані для ударів по Україні.

«Що стосується мобільних вогневих груп, - їхня результативність загалом дуже серйозно зросла за останні 3-4 місяці, і вона суттєво збільшується. Торік у нас не було таких підрозділів, які власне оснащені відповідними озброєннями та приладами для того, щоб цей результат збільшувати», – сказав він.

Спікер Повітряних Сил зазначив, що отриманий досвід та розуміння дозволяють на практиці ефективніше знищувати ворога, а також економити дефіцитні зенітно-керовані ракети та авіацію.

Нагадаємо, під час нічних атак дронами та ракетами сили ППО показують дуже гарні результати. Більшість ворожих БПЛА зараз знищують саме вогневі групи. Наприклад, цієї ночі бійціЗСУ збили 15 із 18 дронів, минулої ночі знищили 41 із 48 ударних безпілотників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: