Апеляція ВАКС залишила відстороненим голову Держсудової адміністрації

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування рішення про відсторонення підозрюваного від посади.
фото: pravo.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила відстороненим Олексія Сальнікова від посади голови Державної судової адміністрації.

Таке рішення 28 серпня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відсторонив Сальнікова від посади голови Держсудової адміністрації. Його адвокат подав скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Олексія Сальнікова – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 11 серпня 2023 року про відсторонення від посади (Сальнікова – ред.) залишити без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повіддомили про підозру голові Держсудової адміністрації Олексію Сальнікову. За даними слідства, голова ДСА у березні поточного року отримав від фізичної особи 7500 доларів. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5000 доларів начебто передати суддям Верховного суду за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак, після викриття екскерівника Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка Сальнікова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: