Британія направить до Сектору Гази розвідувальні літаки для пошуку заручників

Читать на русском
Британські розвідувальні літаки здійснюватимуть польоти над Сектором Гази, щоб допомогти Ізраїлю з пошуком заручників.
Фото: mod.uk

Британські розвідувальні літаки здійснюватимуть польоти над східним Середземномор'ям, зокрема над Сектором Гази, щоб допомогти Ізраїлю з пошуком заручників.

Про це йдеться у заяві уряду Великої Британії.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«На підтримку продовження діяльності з порятунку заручників, Міністерство оборони Великої Британії проведе наглядові польоти над Східним Середземномор'ям, у тому числі в повітряному просторі над Ізраїлем та Сектором Гази», – вказано у повідомленні.

Там додали, що безпека заручників, серед яких є громадян Британії, «є головним пріоритетом».

Зазначається, що літаки-розвідники здійснюватимуть польоти без боєкомплекту, а їхнє завдання полягатиме виключно у пошуку заручників.

Нагадаємо, нещодавно Ізраїль повернувся до ведення бойових дій «на повну силу» після того, як ХАМАС порушив угоду про припинення вогню.

За останніми даними, у Секторі Гази утримуються 137 заручників. При цьому 110 людей повернулися до Ізраїлю під час недавнього перемир'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: