Стало відомо, як цьогоріч у Києві святкуватимуть Новий рік

Читать на русском
У Києві цьогоріч великих святкувань на Новий рік не планують. На Софійській площі встановлять головну ялинку країни та фотозону.
westtravel.com.ua

Цьогоріч у Києві великих новорічних святкувань не проводитимуть. На Софійській площі лише встановлять головну ялинку країни та фотозону.

Про це заявила заступниця голови Київської міської військової адміністрації Ганна Старостенко.

У дусі воєнного часу: в яких обласних центрах все ж таки встановили новорічну ялинкуНоворічну ялинку встановили у Києві, Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Івано-Франківську, Кропивницькому, Львові, Миколаєві та Харкові.

За її словами, цього року місто не витрачатиме бюджетні кошти на організацію та облаштування новорічних локацій. У столиці не буде жодних масових святкувань, зокрема не передбачено розміщення ярмарок, фудкортів та атракціонів на головних площах країни. Біля головної ялинки лише заплановано встановити фотозону, де будуть розташовані кілька невеличких новорічних ялинок, прикрашених іграшками.

«Кожен охочий зможе взяти іграшку собі на згадку, але перед цим зробити благодійний внесок на підтримку Збройних сил України», – повідомила Старостенко.

Заступниця голови КМВА додала, що київські заклади культури теж долучаються до святкувань. Зокрема, комунальні театри у грудні презентують різноманітні новорічні вистави. У музеях проведуть майстер-класи зі створення різдвяної атрибутики та дідуха, презентації українських стародавніх і сучасних колядок та ще багато різних мистецьких і благодійних проєктів.

Нагадаємо, у столиці цього року головну ялинку на Софійській площі почнуть встановлювати трохи раніше, ніж у попередні роки. Це пов'язано з переходом на Юліанський календар. Святкове дерево нарядять у перший тиждень грудня, щоб встигнути до Дня Святого Миколая (тепер 6 грудня).

Тим часом у Харкові вже другий рік поспіль встановили та прикрасили ялинку на станції метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: