Новорічну ялинку в Києві знову встановлюватимуть за гроші меценатів

Читать на русском
На новорічну ялинку у Києві цього року знову не витрачатимуть бюджетні кошти, її оплатять меценати.
Слово і діло

Новорічну ялинку на Софійській площі у Києві цього року знову буде встановлено за кошти меценатів. На локації також не буде фудкортів та масштабних святкувань.

Про це «Вечірньому Києву» розповів голова компанії Folk Ukraine, яка займається підготовкою Нового року у столиці, Ігор Добруцький.

У дусі воєнного часу: в яких обласних центрах все ж таки встановили новорічну ялинкуНоворічну ялинку встановили у Києві, Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Івано-Франківську, Кропивницькому, Львові, Миколаєві та Харкові.

«Як і минулоріч, на локації не буде фудкортів, а ялинка, її оздоблення, іграшки, а також генератор для освітлення будуть коштом меценатів. З державного і міського бюджету не витратять ані копійки», – сказав Добруцький.

Деталі тематики оформлення головної ялинки поки що не розголошують – спочатку проєкт мають презентувати меру Віталію Кличку.

Раніше у міській адміністрації повідомили, що головну ялинку країни встановлюватимуть цього року, якщо не буде «форс-мажорів та нових обставин».

Нагадаємо, минулого року «Ялинку незламності» на Софійській площі відкрили 19 грудня. Вона була нижчою ніж зазвичай, прикрашена іграшками минулих років, голубами миру та прапорами союзників України, а також енергозберігаючими гірляндами.

Після свят голубів із ялинки продали на благодійному розпродажі, щоб зібрати кошти на підтримку ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: