Мер Києва розповів, коли почнуть встановлювати головну ялинку країни

Читать на русском
У Києві святкове дерево нарядять у перший тиждень грудня, щоб встигнути до Різдва за новим календарем.
фото Віталій Кличко/ Telegram

У столиці цього року головну ялинку на Софійській площі почнуть встановлювати трохи раніше, ніж у попередні роки. Це пов'язано з переходом на Юліанський календар. Святкове дерево нарядять у перший тиждень грудня, щоб встигнути до Дня Святого Миколая (тепер 6 грудня).

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram.

У дусі воєнного часу: в яких обласних центрах все ж таки встановили новорічну ялинкуНоворічну ялинку встановили у Києві, Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Івано-Франківську, Кропивницькому, Львові, Миколаєві та Харкові.

За його словами, головну ялинку країни цього року, за традицією, встановлять на Софійській площі. Таке рішення ухвалила сьогодні Рада оборони столиці.

«Оскільки цього року святкуємо Різдво за новим Юліанським календарем, ялинку почнуть встановлювати раніше, до 6 грудня. І приберуть, відповідно, також раніше – до 10 січня», – написав мер.

Кличко додав, що місто грошей не витрачатиме. Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять за рахунок меценатів. І з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії. Масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не проводитимуть.

«Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи у районах, то виключно з дотриманням правил безпеки у місцях, де є укриття. І також не за рахунок бюджету Києва», – сказав мер.

Нагадаємо, у КМВА раніше анонсували, що, незважаючи на війну, ялинку все ж таки встановлять. Тим часом у Харкові вже другий рік поспіль встановили та прикрасили ялинку на станції метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: