1000 трансформаторів та 5 тисяч генераторів: Кулеба розповів, що задіяли у ремонті енергооб'єктів

Читать на русском
Глава МЗС Дмитро Кулеба перерахував кількість обладнання, яке вже залучено для ремонту енергосистеми України.
фото УНІАН

Глава МЗС Дмитро Кулеба перерахував кількість обладнання, яке вже залучено для ремонту енергосистеми України після ракетних ударів росії.

Актуальну інформацію він озвучив на брифінгу, трансляція якого велася на сторінці МЗС у Facebook.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

За його словами, за дорученням президента Володимира Зеленського та у взаємодії з Міненерго, Укренерго та іншими профільними інститутами МЗС продовжує залучати обладнання партнерів для відновлення енергосистеми.

«Станом на сьогоднішній день, залучена допомога становить близько 1000 трансформаторів різної потужності, понад 100 автотрансформаторів, близько 5 тисяч бензинових та дизельних генераторів потужністю до 100 кВт, майже півтисячі генераторів більшої потужності, майже 5 тисяч кілометрів кабелю, а також тисячі одиниць запчастин ремонту електромережі та сотні теплових гармат та обігрівачів», – повідомив Кулеба.

Нагадаємо, Латвія закупить генератори для України на понад півмільйона євро. Київ уже отримав від США понад сто генераторів та спецтехніку. Німеччина поставить Україні майже 500 генераторів вартістю 19,5 мільйона євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: