У Києві частково відкрили рух Подільсько-Воскресенським мостом

Читать на русском
Через Подільсько-Воскресенський міст із 1 грудня може їздити спецтранспорт, автомобілі екстрених служб та один автобусний маршрут.
Фото: КМДА

У Києві сьогодні, 1 грудня, відкрили рух спецтранспорту, автомобілів екстрених служб та автобусне сполучення для пасажирів з лівого берега на правий через Подільсько-Воскресенський міст.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Як змінювалася вартість будівництва Подільсько-Воскресенського мосту в КиєвіЯк змінювалася вартість Подільсько-Воскресенського мосту в Києві, будівництво якого зараз оцінюють майже в 20 млрд грн, – на інфографіці.

На першому етапі тут працюватиме автобусний маршрут № 111 за напрямом «Станція метро «Площа Українських Героїв» – станція метро «Лівобережна».

«Наступним етапом Департамент транспортної інфраструктури виконає комплекс робіт для забезпечення проїзду на вул. О. Бальзака (ці роботи вже тривають). А також здійснить ремонт вулиці Центральна Садова включно з облаштуванням мережі водовідведення. І проїзд на Бальзака, і ремонт Центральної Садової плануємо завершити наступного року», – повідомив Кличко.

За його словами, запуск руху транспорту – це перший крок до будівництва метро на Троєщину. «І частина його станцій вже існують. Вони знаходяться на нижньому ярусі аркового мосту. А далі метро має піти під землю. І роботи з облаштування тунелів теж активізуємо. Нас суттєво уповільнили спочатку пандемія, а потім широкомасштабна війна», – розповів мер.

Подільсько-Воскресенський мостовий перехід – це найбільший із об'єктів транспортної інфраструктури Києва та України. Протяжність мостового переходу – понад 10 км. Історію його будівництва можна дізнатися з інфографіки «Слово и діло».

Зазначимо, що Віталій Кличко обіцяв ще в 2019 році відкрити автомобільне сполучення через міст. Крім того, мер до повномасштабної війни обіцяв відкрити Подільсько-Воскресенський міст у 2022 році.

Нагадаємо, влітку Кличко розповів, які мости у Києві перебувають в аварійному стані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: