Кличко розповів, які мости у Києві перебувають в аварійному стані

Читать на русском
Міст Патона та міст Метро у Києві, за словами Кличка, перебувають в аварійному стані. Міст Патона кілька років тому передали на баланс Мінінфраструктури для ремонту, роботи на мосту Метро планують розпочати в 2024 році.
facebook.com/Vitaliy.Klychko

У Києві в аварійному стані знаходяться міст Патона та міст Метро. Оновлення останнього влада планує розпочати наступного року.

Про це мер Віталій Кличко розповів в інтерв'ю виданню «Бабель».

Мости Києва через Дніпро: скільки років служать та коли востаннє ремонтувалисьМіст Патона вважається аварійним, на місту Метро не було жодного капітального ремонту, а Подільсько-Воскресенській міст ще довго буде в стадії будівництва.

«Міст Патона в аварійному стані. Два роки тому, як я вже казав, ми передали його на баланс Міністерства інфраструктури під «Велике будівництво», щоб роботи розпочалися. Цей об’єкт — пам’ятка архітектури, і там багато нюансів, зокрема з Мінкультури, які держава може вирішити максимально швидко. Також в аварійному стані зараз міст Метро. Його конструкція за радянських часів була експериментальною, таких мостів було всього кілька в СРСР. Перебудувати його — великий виклик. Але ми вже розробляємо проєкт першочергових протиаварійних робіт на цьому мості. І плануємо розпочати його оновлення наступного року», – сказав столичний мер.

Кличко зазначив, що якщо Міст метро і перекриватимуть під час ремонту, то лише частково, оскільки це одна із ключових транспортних артерій міста.

Він також повідомив, що за кілька місяців – орієнтовно через три – буде запущено з лівого на правий берег транспорт через Подільсько-Воскресенський міст (історію будівництва цього мосту та те, як змінювалася його вартість до повномасштабної війни, можна дізнатися з інфографік «Слово і діло»).

Зазначимо, наприкінці червня РНБО створила комісію з перевірки мостів та шляхопроводів по всій Україні.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки років служать основні мости України і коли їх востаннє ремонтували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: