Як змінювалася вартість реконструкції Шулявського мосту в Києві

Читать на русском

На реконструкцію Шулявського шляхопроводу в Києві доведеться витрати більше грошей, ніж планувалося. Суму додаткових витрат має визначити експертиза. Витрати можуть бути збільшені ще на 700 млн грн. «Слово і Діло» дослідило, як змінювався кошторис реконструкції мосту, який «втомився».

До експертизи передано проєкт коригування кошторису реконструкції Шулявського шляхопроводу в Києві, згідно з яким загальна вартість будівельних робіт може зрости до 1,7 млрд грн.

«Новий проєкт коригування кошторису наразі в «Укрдержбудекспертизі». Нова вартість становитиме понад 1,05 млрд грн, але точна сума поки невідома. Вийде проєкт експертизи – побачимо», – сказав перший заступник мера столиці Микола Поворозник в інтерв’ю «Економічній правді».

За його словами, на 1 січня 2020 року витрати на реконструкцію розв'язки досягли 856 млн грн.

Спочатку вартість проєкту становила 598,5 млн грн, пізніше вона зросла до 814,5 млн грн. Підряд на реконструкцію в червні 2018 року одержало ТОВ «Північно-український будівельний альянс». За цим контрактом станом на вересень 2019 року було переказано передоплату в розмірі 99,5%.

7 жовтня 2019 року мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження, яким збільшив кошторис на реконструкцію Шулявського мосту до 1,05 млрд грн, із яких 716 млн виділено на будівельні роботи.

«Вартість будівництва самого мосту та сама, але ми не розраховували, що нам доведеться переносити колектор та тепломережі, які розташовані біля мосту», – пояснив Кличко.

Напередодні нового року Кличко відкрив рух для авто реконструйованим мостом, проїхавшись по ньому на квадроциклі в костюмі Діда Мороза.

Нагадаємо, частина Шулявського шляхопроводу обвалилася в лютому 2017 року. Як повідомили в «Київавтодорі», причинами обвалення мосту стали дія вогню під час пожежі під мостом і корозія бетону.

Також «Слово і Діло» розбиралося, як давно будується Подільсько-Воскресенський міст у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: