Швейцарія виділить Україні пакет допомоги на 110 млн доларів: на що підуть кошти

Читать на русском
Влада Швейцарії надасть Україні пакет фінансової допомоги на 100 млн швейцарських франків (приблизно 110 млн доларів США). Кошти підуть на розмінування цивільних та сільськогосподарських територій та надання допомоги у відновленні країни.
Фото: Getty Images

Влада Швейцарії надасть Україні пакет фінансової допомоги на 100 млн швейцарських франків (приблизно 110 млн доларів США).

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті уряду країни.

Розмінування України: скільки вибухонебезпечних предметів знищується щомісяцяЗ початку великої війни сапери очистили від вибухонебезпечних предметів 875,4 квадратних кілометрів території України. Детальна статистика – на інфографіці.

Кошти підуть на розмінування цивільних та сільськогосподарських територій в Україні та надання допомоги у відновленні країни.

Зазначається, що гроші будуть виділені рівними частинами у період із 2024 по 2027 рік. За використання фінансування відповідатиме посольство Швейцарії в Україні.

«Відповідно до своїх гуманітарних традицій Швейцарія має передовий досвід у галузі протимінної діяльності. За останнє десятиліття країна надала Україні навчання, стратегічну підтримку та технічні консультації. В Україні діє лише невелика кількість організацій із розмінування і серед них – Швейцарський фонд розмінування», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, нещодавно у Міноборони розповіли, скільки українців загинуло від мін та вибухонебезпечних предметів.

А у Кабміні назвали чотири кроки, які дозволять прискорити процес розмінування України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: