Апеляція ВАКС підтвердила обвинувальний вирок ексголові Державіаслужби

Читать на русском
Апеляційна інстанція розглянула скарги на вирок колишньому керівнику авіаційної служби, якому призначили позбавлення волі.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок, яким засудили до 3,5 років позбавлення волі колишнього голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка.

Таке рішення 1 грудня ухвалив суд, повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Антонюка винуватим у зловживаннях і призначив йому 3,5 років позбавлення волі. Адвокати обвинуваченого і прокурор САП подали скарги на цей вирок.

«АП ВАКС 1 грудня 2023 року розглянула апеляційні скарги сторін захисту та обвинувачення на вирок ВАКС від 20 січня 2023 року, яким колишньому голові Державіаслужби призначено покарання у виді 3,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк 3 роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн. За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту, виключивши з мотивувальної частини вироку посилання на свідчення одного зі свідків. В іншій частині вирок залишено без змін. Засудженого взято під варту в залі суду. Рішення ухвалено з окремою думкою судді Миколи Глотова», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у вересні 2016 року НАБУ передало до суду справу керівника Державної авіаційної служби Дениса Антонюка, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: