НАБУ передало до суду справу проти екс-глави Державіаслужби

Читать на русском
Справу керівника Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем, передали в Солом'янський райсуд Києва.

НАБУ передало до суду справу керівника Державної авіаційної служби Дениса Антонюка, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ, передає «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами досудового розслідування, Антонюк надав незаконні переваги приватному підприємству ПРАТ «Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України» з метою отримання неправомірної вигоди.

«Використовуючи своє службове становище, Антонюк не погодив з ТОВ «Українсько-середземноморські авіалінії» вильоти належним чином сертифікованих повітряних суден, які заплановані на 17 листопада 2014 року та 5 лютого 2015 року, чим фактично скасував заплановані рейси за маршрутом «Київ-Тегеран-Київ»», – зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, 14 червня співробітники НАБУ спільно зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели обшук в головному офісі МАУ.

Під час обшуку були вилучені документи та інші носії інформації, що містять відомості щодо предмету розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державної авіаційної служби (ч. 2 ст. 364 КК України).

У НАБУ підкреслили, що причиною обшуку стала відмова авіакомпанії добровільно надати необхідні матеріали за запитом НАБУ з кінця квітня.

Після обшуків в НАБУ виявило факти зловживання з боку МАУ на суму понад 100 млн грн.

Зазначимо, що з 17 травня вступили чинності оновлені правила надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній, що скасовують низку діяли раніше обмежень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: