Апеляційна палата готова розглянути скаргу на закриття справи Альперіна

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги прокурора САП на рішення суду про закриття справи про митницю.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 6 грудня розпочне розгляд скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення про закриття справи за обвинуваченням одеського бізнесмена Вадима Альперіна та інших у зловживаннях на митниці, а також створенні бізнесменом злочинної організації.

Таке рішення 21 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд закрив справу Альперіна нібито у зв'язку із закінченням строків розслідування після повідомлення про підозру. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційною скаргою прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 12 жовтня 2023 року про закриття кримінального провадження на 10:00 6 грудня 2023 року в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Альперін створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: