Апеляційна палата готова розглянути скаргу на вирок ексголові Рахункової палати

Читать на русском
Апеляційна інстанція закінчила підготовку до розгляду скарги прокурора САП на вирок колишньому керівнику органу фінансово-бюджетного контролю.
фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду з 20 грудня розпочне розгляд скарги прокурора САП на вирок колишньому голові Рахункової палати Валерію Пацкану, яким його визнали винуватим, але звільнили від покарання через строки давності.

Таке рішення 24 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Пацкана винуватим у зловживанні службовим становищем (частина 1 статті 364 ККУ). Йому призначили покаранням обмеження волі на два роки зі штрафом у 10 200 грн та забороною обіймати певні посади протягом трьох років. Водночас у зв'язку зі спливом строків давності обвинуваченого звільнили від відповідальності.

Прокурор САП подав скаргу на цей вирок, оскільки, на його думку, Пацкан вчинив зловживання, передбачені ч. 2 ст. 364 ККУ. За цією частиною строки давності ще не спливли.

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційними скаргами прокурора у кримінальному провадженні, захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 09.10.2023. Призначити апеляційний розгляд за вказаними апеляційними скаргами на 14:00 20 грудня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП вручила обвинувальний акт голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: