Підкуп командувача угруповання «Одеса»: бізнесмена відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: НАБУ і САП

Вищий антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт директора ТОВ «ВМС-10» Василя Величка, якого НАБУ і САП підозрюють у спробі підкупу командувача оперативно-стратегічне угруповання військ «Одеса».

Таке рішення 21 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

НАБУ і САП просили відправити підозрюваного під цілодобовий домашній арешт, проте суддя задовольнив клопотання частково.

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Величка – ред.) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем його проживання у відповідний час доби з 22:00 до 05:00, строком на два місяці, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також на Величка поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; здати на зберігання до Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили бізнесмена на спробі підкупу командувача ОСУВ «Одеса». Пізніше йому повідомили про підозру. За версією слідства, підприємець запропонував командувачу ОСУВ «Одеса» хабар у 200 тисяч гривень, щоб той видав спеціальне розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: