Спроба підкупу Кубракова: забудовника випустили з-під варти під 100-мільйонну заставу

Читать на русском
Забудовник Сергій Копистира, якого НАБУ та САП підозрюють у спробі підкупу віце-прем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова, вийшов із СІЗО.
Фото: НАБУ

Забудовник Сергій Копістира, якого НАБУ та САП підозрюють у спробі підкупу віце-прем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова, вийшов із СІЗО.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

Спроби підкупу Кубракова та Найєма: що відомоЩо відомо про спроби підкупу Кубракова та Найєма, та яку винагороду теоретично можуть отримати викривачі злочину – на інфографіці.

Копистира перебував під вартою менше доби. За нього було внесено заставу, визначену судом, – 100 мільйонів гривень.

Крім того, Копистира повинен буде дотримуватись ряду обов'язків. Він, серед іншого, повинен утриматися від спілкування з іншими фігурантами справи та носити електронний браслет.

Нагадаємо, за даними слідства, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директором державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллою Сушон на користь власної компанії ТОВ «Сітігазсервіс» висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову. Неправомірна вигода має становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудовано на землі у Подільському районі Києва за адресою вулиця Тираспольська, 43. Тобто орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості має становити від 4200 до 4900 квадратних метрів.

Цю нерухомість пропонували за те, щоб Кубраков не вносив зміни та не розривав договори від 9 грудня 2022 року, укладені між ДП «Укркомунобслуговування» (входить до сфери управління Мінрозвитку) та ТОВ «Сітігазсервіс». 5 жовтня Копистиря через посередника передав уточнені дані щодо передачі неправомірної вигоди – площа нерухомості має становити 5257,37 кв. м. У жовтні-листопаді Копистиря надав частину неправомірної вигоди Кубракову – оформив 15 квартир на довірену особу Антона Гетьмана за адресою вул. Академіка Заболотного, 148, загальною площею 785 кв. м. У листопаді на Гетьмана зареєстрували одну із 15 квартир по вул. Академіка Заболотного, 148в корпус 3 загальною площею 39,81 кв. м. 21 листопада Копистирі та Сушон повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: