На ЗАЕС поменшало російських військових: названо причину

Читать на русском
Останнім часом поменшало російських військових у місті Енергодарі та на самій Запорізькій АЕС.
фото: telegram Енергоатом

На окупованій Запорізькій АЕС і в самому Енергодарі поменшало російських військових. Є ймовірність, що окупантів відправляють на фронт.

Про це повідомив голова Енергоатому Петро Котін в ефірі телемарафону у четвер, 9 листопада.

В Енергодарі окупанти залякують та б’ють працівників ЗАЕС – ГенштабРосійські окупанти чинять психологічний тиск на працівників Запорізької АЕС, а також б'ють їх та забирають гроші.

«Останнім часом поменшало російських військових у місті Енергодарі і на самій станції. І змінюється персонал зараз більше на жіночу стать. Чоловіків стає менше. Ми вважаємо, що росіяни використовують цих чоловіків для переведення на фронт», – сказав Котін.

За його словами, станом на сьогоднішній день на Запорізькій АЕС працює до 800 українців. Умови роботи залишаються складними.

«Наш персонал не підписує контракти із російським Росатомом. Персоналу окупантам не вистачає, тож вони змушені використовувати наш персонал на станції. Фактично, умови роботи нашого персоналу залишаються дуже важкими», – додав він.

Нагадаємо, у жовтні в Енергоатомі попередили про нову загрозу на ЗАЕС. Також повідомлялося, що російські окупанти погрожують вигнати всіх працівників ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: