В Енергоатомі попередили про нову загрозу на ЗАЕС: деталі

Читать на русском
Окупанти змінили стан одразу двох енергоблоків Запорізької АЕС. Такі дії збільшують можливість радіаційної аварії на станції, повідомили в Енергоатомі.
Фото: Getty Images

Окупанти змінили стан одразу двох енергоблоків Запорізької АЕС. Такі дії збільшують ймовірність радіаційної аварії на станції.

Про це повідомила пресслужба Енергоатому у Telegram.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Зазначається, що росіяни та їх посібники перевели енергоблок №4 зі стану «холодного» зупину в стан «гарячого» зупину. Водночас енергоблок №6, за даними МАГАТЕ, виводять із «гарячого» зупину в «холодний». Дії рашистів свідчать про порушення ліцензій Держатомрегулювання.

«Недотримання вимог ліцензій веде до неминучої деградації обладнання та систем станції, важливих для безпеки. Це може призвести не лише до зростання кількості відмов обладнання, а й спровокувати виникнення радіаційної аварії», – заявив президент Енергоатому Петро Котін.

Він додав, що згідно з вимогами ліцензій Держатомрегулювання, всі енергоблоки станції повинні бути виключно у стані «холодного» зупину. Переведення енергоблоків у більш небезпечний стан заборонено.

Нагадаємо, нещодавно партизани повідомили, що дії окупантів спровокували аварію на тимчасово захопленій Запорізькій АЕС.

Раніше в «Енергоатомі» назвали кількість українських атомників, які залишились працювати на Запорізькій АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: