Звільнення митрополита Павла під заставу: на нього наклали низку обов'язків

Читать на русском
На митрополита Павла, який вийшов під заставу, суд наклав низку обов'язків. Зокрема, він має носити електронний браслет. Розслідування його справи вже завершено, повідомили у СБУ.
Фото: УНІАН

Незважаючи на те, що митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) вийшов з-під варти під заставу у 33,3 млн гривень, це не вплине на справедливий розгляд його справи.

Як заявили у Службі безпеки України, суд поклав на митрополита низку обов'язків.

Так, він повинен:

  • носити електронний браслет;
  • не залишати с. Вороньків Бориспільського району Київської області без повідомлення слідчого (за винятком невідкладних випадків, пов'язаних із небезпекою для життя та здоров'я);
  • на першу вимогу прибувати до слідчого, прокурора;
  • утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками.

«Наголошуємо, що звільнення з-під варти колишнього намісника Києво-Печерської лаври через внесення відповідної застави не означає його звільнення від кримінальної відповідальності. Мова йде винятково про вид запобіжного заходу, оскільки інкриміновані митрополиту Павлу статті ККУ не передбачають безальтернативного тримання під вартою», – зазначили правоохоронці.

У СБУ повідомили, що розслідування щодо митрополита Павла завершено, його адвокати ознайомлюються із матеріалами справи. Потім обвинувальний акт буде направлено до суду.

Нагадаємо, митрополиту повідомили про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань, а також у виправданні та запереченні російської агресії.

У червні суд відправив Павла під домашній арешт, потім запобіжний захід змінили на утримання під вартою до 14 серпня з альтернативою застави.

7 серпня адвокат митрополита повідомив про його звільнення під заставу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: