Чехія продовжила навчання українських військових

Читать на русском
Чехія схвалила продовження навчання українських військових на території країни наступного року.
Колаж 24 каналу

Нижня палата парламенту Чехії схвалила пропозицію уряду щодо продовження навчання українських військових на території країни у 2024 році.

Про це повідомило Radio Prague International.

У Пентагоні розповіли, скільки може тривати навчання пілотів ЗСУ на F-16Як уточнили у Пентагоні, відповідні терміни закінчення тренувань будуть залежати від індивідуальних навичок пілотів.

За продовження підготовки українських військових у Чехії проголосували 129 депутатів із 150, а для ухвалення рішення було достатньо 101 голосу.

Рішення про продовження навчань дозволить залишатися в Чехії не лише військовим з України, а й військовослужбовцям із країн ЄС та НАТО, які зможуть тренувати українських військових у Чехії.

Міністр оборони Яна Чорнохова повідомила, що близько 3500 українських військових уже пройшли навчання у Чехії, а ще 500 пройшли тренінги у чеських інструкторів у Польщі.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу схвалила рішення щодо виділення додаткового фінансування на підготовку Збройних сил України у розмірі 194 млн євро. У Повітряних силах раніше розповіли, як просувається навчання українських пілотів на F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: