Зеленський переміг у номінації «Мрійники» за версією видання Politico

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський переміг у номінації Мрійники за версією видання Politico, а у списку номінації Діячі четверте місце посів керівник ОПУ Андрій Єрмак.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський став найвпливовішим діячем у Європі за версією американського видання Politico у категорії «мрійники». Українського лідера назвали «марафонцем».

Про це йдеться у матеріалі Politico.

У цьому рейтингу американське видання визначає людей, які найбільше впливатимуть на те, як розгортатимуться події вже у наступному, 2024 році.

Зазначається, що на друге місце в категорії «Мрійники» видання поставило російського політика Олексія Навального. Також у ній опинилися президент Черхії Петр Павел, президент Європейського парламенту Роберта Мецола та інші діячі.

«Вінстон Черчилль. Мартін Лютер Кінг молодший. Нельсон Мандела. Час від часу з’являється лідер, який одноосібно змінює хід історії, але не силою своєї армії чи економіки, а силою своїх слів. Таким лідером є Президент України Володимир Зеленський», – наголосило видання.

Зокрема, у номінації найвпливовіший діяч року переміг майбутній прем'єр-міністр Польщі Доналд Туск.

При цьому, у списку номінації «Діячі» четверте місце посів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, також брали участь президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президенти Франції та Туреччини Макрон і Ердоган.

Водночас, до категорії «Руйнівники» потрапили премʼєр Угорщини Орбан і міністерка закордонних справ Німеччини Бербок. Очолила список голова російського Центробанку Ельвіра Набіулліна.

Як відомо, у 2022 році газета назвала президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи.

Нагадаємо, що Україна піднялася на друге місце у всесвітньому рейтингу благодійності.

Раніше Україна посіла 92 місце у всесвітньому рейтингу щастя. З інфографіки можна дізнатися, як змінювалося місце нашої країни у рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: