Україна піднялася на друге місце у всесвітньому рейтингу благодійності

Читать на русском
Україна на другому місці у всесвітньому рейтингу благодійності та показала найбільший за рік прогрес. Лідером рейтингу є Індонезія, на останньому місці – Польща.
radiotrek.rv.ua

Україна за підсумками минулого року посіла друге місце у всесвітньому рейтингу благодійності, показавши найбільший за рік прогрес (+13 очок, у попередньому році було 10 місце).

Рейтинг складає британська організація Charities Aid Formation.

Як змінилися позиції України в міжнародних рейтингах у 2022 роціУкраїна у 2022 році втратила позиції у рейтингу свободи преси, рейтингу миролюбних країн, рейтингу продовольчої безпеки. Але піднялася у списку найсильніших армій світу.

За даними дослідження, 78% дорослих українців допомагають незнайомцям, 70% – жертвують гроші, 37% – займаються волонтерською діяльністю.

Перша десятка найщедріших країн світу має такий вигляд: Індонезія, Україна, Кенія, Ліберія, США, М'янма, Кувейт, Канада, Нігерія, Нова Зеландія.

Топ-десять аутсайдерів рейтингу: Болгарія, В'єтнам, Ліван, Камбоджа, Афганістан, Греція, Японія, Ємен, Хорватія, Польща.

«Глобальний світовий індекс благодійності становить 39, що всього на один пункт нижче за максимальний показник, зафіксований у 2021 році. Результати показують, що зростання глобальних пожертвувань, яке спостерігалося під час пандемії, загалом збереглося», – йдеться у дослідженні.

Так, дослідження показало, що 72% населення світу або 4,2 мільярда людей допомагають іншим, донатять чи волонтерять.

Найбільше іншим людям допомагають на Ямайці, найменше – у Японії. Лідером за кількістю дорослих, які жертвують гроші, є М'янма (Україна за цим показником на четвертому місці), аутсайдером – Марокко.

У Ліберії найбільший відсоток дорослого населення, яке займається волонтерством, найменший – у Польщі та Єгипті.

У дослідженні також наголошується, що вищий індекс благодійності у релігійних країнах. Ще один цікавий висновок – іммігранти жертвують більше ніж громадяни країни.

Нагадаємо, Україна посіла 92 місце у всесвітньому рейтингу щастя. З інфографіки можна дізнатися, як змінювалося місце нашої країни у рейтингу.

Крім того, Україна піднялася з 22 на 15 місце у рейтингу найсильніших армій світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: