ВАКС призначив до розгляду справу про підкуп голови Фонду держмайна

Читать на русском
До антикорупційного суду надійшов обвинувальний акт стосовно адвоката, який намагався підкупити очільника державного фонду.
Фонд державного майна

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням адвоката Миколи Топоркова у спробі підкупу голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 10 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання призначене на 7 квітня.

Як відомо, спочатку суд обрав Топоркову запобіжний захід у вигляді 16 млн грн застави з обов'язками. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила цю суму до 3,3 млн грн. Заставу внесли і на нього поклали обов'язки. Нещодавно Топоркову продовжили дію обов'язків.

Нагадаємо, 9 липня НАБУ спільно зі САП викрили особу на спробі підкупу голови Фонду держмайна. За версією слідства, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

У НАБУ уточнили, що з цим $800 тис. $200 тис. було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: