Бензин за військовим квитком: росіяни намагаються запустити в Україні ще один фейк

Читать на русском
Росія запустила нову масштабну ІПСО про те, що в деяких регіонах України пальне на АЗС продаватимуть лише за військовими квитками. Інформація не відповідає дійсності.
Фото: УНІАН

Росія запустила нову масштабну інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на зрив мобілізаційних заходів в Україні.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та безпеки.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

Там зазначили, що ворожа пропаганда поширила у соцмережах фейк про те, що в деяких регіонах України пальне на АЗС продаватимуть лише за військовим білетом. Крім того, за кожною заправкою нібито закріплять по одному працівнику ТЦК.

За версією розпропаганди, відповідне рішення нібито було ухвалено на Ставці Верховного головнокомандувача 24 листопада.

«У цій «інформації» відсутні будь-які дані, де саме це планується запровадити, немає посилань на офіційну пропозицію від, як стверджується, якихось «представників ТЦК на міській сесії». Окрім того, на верифікованих сторінках регіональних ОДА/ОВА такої новини не виявлено», – уточнили у Центрі.

Крім того, інформація про це відсутня у вечірніх зверненнях президента України Володимира Зеленського та на офіційній сторінці головкома ЗСУ Валерія Залужного.

Центр стратегічних комунікацій закликав українців ігнорувати цей та подібний контент та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що в соціальних мережах розповсюдили фейкове відео, на якому президент Володимир Зеленський нібито оголошує про відміну військового стану та мобілізацію в 10 областях України.

Також повідомлялося, що в Україні запустили Telegram-бот, який допоможе викривати ворожі фейки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: