У ДПСУ попередили про російський фейк щодо ситуації на кордоні з Угорщиною

Читать на русском
Російська пропаганда запустила фейк про нібито мінування українською стороною кордону з Угорщиною. У ДПСУ відреагували на вкид.
Фото: dpsu.gov.ua

Російська пропаганда запустила фейк про нібито мінування українською стороною кордону з Угорщиною.

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

Там розповіли, що нещодавно в мережі з'явилося відео, де людина у військовій формі із закритим обличчям, яка називає себе військовослужбовцем ЗСУ, заявляє, що нібито отримала наказ про мінування територій біля кордону з Угорщиною.

Низка пабліків розмістила це відео з тезами, що мінування проводять для боротьби з порушниками держкордону та для зупинки угорських військ.

«Зазначимо, інформація про мінування кордону з Угорщиною не відповідає дійсності і є нічим іншим, ніж фейк, що націлений негативно вплинути на суспільну обстановку», - заявили у ДПСУ.

Прикордонники також закликають громадян аналізувати інформацію та не розповсюджувати неправдиві повідомлення.

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти поширили дезінформацію про те, що льотчик ЗСУ нібито перейшов на бік окупантів.

Також повідомлялося, що в Україні запустили Telegram-бот, який допоможе викривати ворожі фейки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: