Антикорупційний суд визначив заставу депутату Полтавської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного депутата.
Олександр Смірнов зліва

Вищий антикорупційний суд визначив 214 720 грн застави депутату Полтавської обласної ради від фракції «Слуги народу» Олександру Смірнову та поклав на нього низку обов'язків.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У САП не називають прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Смірнова.

«14 вересня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід депутату Полтавської обласної ради, якого підозрюють у заволодінні коштів, що передбачались для виплати громадянам грошової допомоги на лікування. Суд частково підтримав позицію прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 214 720 грн», – інформує прокуратура.

Також на депутата поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Полтавської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП провели обшуки у депутата Полтавської облради Олександра Смірнову. Пізніше йому повідомили про підозру у заволодінні коштами. Також разом із ним підозрюваними є його двоюрідна сестра та консультант відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради.

За версією слідства, Смірнов заволодів коштами Полтавської облради, які були виділені для допомоги малозахищеним громадянам, які проживають на території Полтавської області (близько 200 000 гривень на одного депутата). 100 тисяч грн з цієї суми Смірнов у змові з консультантом відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради відправив своїй двоюрідній сестрі. Гроші на рахунку заарештували.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: