Заволодіння коштами Полтавської облради: консультант пішов на угоду

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості працівницею Полтавської облради.
Полтавська обласна радафото: poltava.to

Консультантка відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської обласної ради Марина Діденко пішла на угоду про визнання винуватості. Її підозрюють у причетності до заволодіння 100 тисячами гривень бюджетних коштів депутатом Полтавської облради від фракції «Слуги народу» Олександром Смірновим.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 25 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

«24 жовтня 2023 року до ВАКС надійшов обвинувальний акт з додатками та угодою про визнання винуватості в кримінальному провадженні за обвинуваченням (Марини Діденко – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України. Призначити підготовче судове засідання в приміщені ВАКС на 1 листопада 2023 року о 16:50», – зазначається в документі.

Раніше антикорупційний суд визначив запобіжний захід депутату Полтавської облради Олександру Смірнову.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Олександру Смірнову у заволодінні коштами. Також разом із ним підозрюваними є його двоюрідна сестра та консультант відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради.

За версією слідства, Смірнов заволодів коштами Полтавської облради, які були виділені для допомоги малозахищеним громадянам, які проживають на території Полтавської області (близько 200 000 гривень на одного депутата). 100 тисяч грн з цієї суми Смірнов у змові з консультантом відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради відправив своїй двоюрідній сестрі. Гроші на рахунку заарештували.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: