Справа депутата Полтавської облради: ще двом підозрюваним визначили застави

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд визначив запобіжні заходи ще двом фігурантам справи за підозрою депутата Полтавської обласної ради від фракції «Слуги народу» Олександра Смірнова у заволодінні 100 тисячами гривень бюджетних коштів.

Такі рішення 14 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Суддя антикорупційного суду визначив ще двом фігурантам запобіжний захід у вигляді застави, розмірами 53 680 грн і 80 520 грн. За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, двоюрідній сестрі Смірнова визначили 53 680 грн, а консультанту відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради Марині Діденко – 80 520 грн.

За рішенням суду на родичку депутата поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Полтавської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними. На працівницю Полтавської облради поклали такі самі обов'язки, а також зобов'язали здати закордонні паспорти.

Раніше антикорупційний суд визначив запобіжний захід депутату Полтавської облради Олександру Смірнову.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Олександру Смірнову у заволодінні коштами. Також разом із ним підозрюваними є його двоюрідна сестра та консультант відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради.

За версією слідства, Смірнов заволодів коштами Полтавської облради, які були виділені для допомоги малозахищеним громадянам, які проживають на території Полтавської області (близько 200 000 гривень на одного депутата). 100 тисяч грн з цієї суми Смірнов у змові з консультантом відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради відправив своїй двоюрідній сестрі. Гроші на рахунку заарештували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: