Негода та снігопад в Україні: у 10 областях сталося знеструмлення, рух деякими трасами перекритий

Читать на русском

Найгірша ситуація наразі спостерігається на Одещині. Регіон засипало снігом, на дорогах утворилася ожеледиця. Через погіршення погоди на трасах перекрили рух транспорту, на дорогах сталися численні ДТП.
фото: ДСНС

Через негоду та снігопади, що вирують в Україні, найгірша ситуація наразі спостерігається в Одеській області. Внаслідок ускладнення погодних умов знеструмлено 386 населених пунктів у 10 областях.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС та українські Телеграм-канали.

Як зазначається, працівники ДСНС найбільше залучалися для ліквідації наслідків негоди в Одеській, Кіровоградській та Миколаївській областях.

Снігопади, мокрий дощ та ожеледиця: у Києві та ще 8 областях погіршиться погодаУ ДСНС попередили, що у низці областей 26 та 27 листопада очікується ожеледиця, хуртовина та сильні снігопади.

Загалом по всій території України на ліквідацію наслідків негоди та допомоги населенню від ДСНС наразі працює майже 500 осіб а також 131 одиниця спеціальної техніки.

Водіїв та пішоходів закликали, за можливості, перебувати вдома й не планувати дальніх мандрівок. У разі необхідності користуватись громадським транспортом, аби не створювати затори на автошляхах.

«За інформацією Укренерго, внаслідок ускладнення погодних умов знеструмлено 386 населених пунктів у 10 областях. До відновлення залучено бригади обленерго», - йдеться у повідомленні рятувальників.

Станом на вечір неділі, 26 листопада, в Одеській області працівники ДСНС 75 разів залучались на ліквідацію наслідків негоди. Робота проводиться як в місті Одеса, так і по Одеському регіону. Зокрема, 62 рази рятувальники надавали допомогу по буксируванню вантажних та легкових автомобілів із ускладнених ділянок доріг та вилучили 145 авто (з них 6 автобусів та 5 автомобілів ШМД).

Найгірша ситуація наразі спостерігається на Одещині. Регіон засипало снігом, на дорогах утворилася ожеледиця. Через погіршення погоди на трасах перекрили рух транспорту, на дорогах сталися численні ДТП.
фото: ДСНС

Внаслідок погіршення погодних умов, а саме сніг, налипання мокрого снігу, ожеледицю, сильні пориви вітру до 30 м/с, було прийнято рішення обмежити рух великовагових транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування державного значення, зокрема, траса М-28 Одеса-Южне - М-14 (Об’їзд м. Одеси)

Рух трасою М15 (Одеса - Рені) заборонений до подолання наслідків негоди.

Встановлено 1 пересувний пункт обігріву за межами с. Знамянка Березівського р-ну та 1 пересувний пункт обігріву слідує до пункту пропуску «Тудора» за межами с. Старокозаче Б.-Дністровського району.

Також внаслідок негоди в Одесі падають дерева. Комунальники працюють над ліквідацією наслідків.

Згодом стало відомо, що через негоду на трасі Одеса-Київ перекрили рух усіх видів транспорту.

«У звʼязку з погіршенням погодних умов з 19:30 діє заборона руху усіх транспортних засобів на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-05 Київ - Одеса км 274+435 - км 466+700», - написав начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

При цьому, у Кіровоградській області рятувальники здійснили 27 виїздів для ліквідації наслідків погіршення погодних умов, з них 19 разів надавали допомогу по буксируванню вантажних та легкових автомобілів із ускладнених ділянок доріг та вилучили 22 транспортних засобів, в яких перебувало 25 осіб. Також рятувальники залучалися на ліквідацію наслідків ДТП, а також розпилювали та прибирали дерева, що впали на автомобіль, проїжджі частини доріг та тротуари.

За даними ДСНС, на Миколаївщині рятувальники 18 разів залучались до ліквідації наслідків негоди, з них 14 разів надавали допомогу по буксируванню вантажних та легкових автомобілів із ускладнених ділянок доріг та вилучили 22 транспортних засобів, в яких перебувало 25 осіб; 4 рази розпилювали та прибирали дерева, що впали на проїжджі частини доріг.

Водночас, згідно зі зверненням президента Володимир Зеленського, без світла наразі залишаються приблизно 400 населених пунктів України.

Раніше ми повідомляли, що погода в Україні сьогодні погіршиться. Синоптики попереджали про снігопади, сильний вітер та ожеледицю.

Нагадаємо, на Одещині внаслідок негоди без світла залишився 131 населений пункт в області, а також сталося майже 40 ДТП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: