Синоптики попередили про снігопади та сильний вітер в більшості регіонів України

Читать на русском
У неділю, 26 листопада, в більшості регіонів України погода буде складною. Очікуються снігопади та сильний вітер
Freepik

Завтра погода в Україні погіршиться. Синоптики попередили про снігопади, сильний вітер та ожеледицю.

Про це повідомляє Укргідрометцентр в Facebook.

Які температурні рекорди було зафіксовано у Києві цього рокуУ Києві упродовж року зафіксовано вже 40 температурних рекордів. На інфографіці – докладніше.

Зокрема, у східних та південно-східних областях прогнозують значні дощі (вночі у Харківській та Дніпропетровській областях значний мокрий сніг). У Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській областях, вдень і на Сумщині сильний мокрий сніг та дощ, ожеледь. В Одеській, вдень і у Черкаській та Чернігівській областях сильний сніг, вдень на Київщині та місцями на Вінниччині значний сніг, хуртовини, снігові замети. Тоді як у західних областях, Житомирській, вночі і у Вінницькій областях синоптики прогнозують місцями невеликий сніг, вночі у більшості північних областях без опадів.

Вітер переважно північно-західний, 9-14 м/с, пориви вночі у південних та більшості центральних областях, вдень в Україні 15-22 м/с, місцями, крім заходу, 25 м/с; на Одещині та Миколаївщині 28-30 м/с. На дорогах країни ожеледиця.

Варто додати, що в середньому температура повітря коливатиметься у межах 0-5° морозу. Лише на узбережжі Азовського моря та в Криму 7-12°тепла.

Нагадаємо, в Україні цього року у грудні середня місячна температура прогнозується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Також писали, що у столиці України закінчився безморозний період, який виявився найтривалішим за всю історію спостережень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: