На півночі України збільшать кількість мобільних груп ППО

Читать на русском
На півночі України збільшують кількість та відточують майстерність мобільних вогневих груп. Незабаром вони отримають переносні зенітно-ракетні комплекси іноземного виробництва.
Командування Об'єднаних Сил ЗС України

У Північній операційній зоні збільшують кількість та відточують майстерність мобільних вогневих груп.

Про це повідомляє командування Об’єднаних сил Збройних сил України у Facebook.

«Робота командирів у Північній операційній зоні постійно спрямована на підвищення ефективності мобільних вогневих груп. Ця діяльність полягає у збільшенні кількості вогневих груп, а також покращенні майстерності та професіоналізму українських воїнів», – заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Під час відповідних тренувань військовослужбовці наполегливо відточують свої вміння та навички для того, щоб під час визначення ворожих цілей у повітрі їхні дії були злагодженими й результативними.

Мобільні вогневі групи озброєні великокаліберними кулеметами. До того, ж кожна група має прожектори для виконання завдань вночі, лазерні цілевказівники і планшети, на яких передається інформація про напрямок руху безпілотників.

«Найближчим часом мобільні вогневі групи отримають переносні зенітно-ракетні комплекси іноземного виробництва», – додав Наєв.

Як зазначили у командуванні, система ППО у Північній операційній зоні має декілька ешелонів. Окрім мобільних вогневих груп тут залучені підрозділи Повітряних сил ЗСУ з більш потужною зброєю із протиповітряного прикриття.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що посилення української протиповітряної оборони є найкращою стратегічною інвестицією у безпеку.

22 листопада глава Пентагону Ллойд Остін повідомив про формування нової коаліції на підтримку України, яка займатиметься постачанням засобів протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: