Рух триває: Кубраков розповів про роботу українського коридору у Чорному морі

Читать на русском
Тимчасовий коридор ВМС у Чорному морі продовжує працювати, незважаючи на російські ракетні атаки.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

Рух суден українським коридором триває як до портів Одеси та області, так і з них. З 8 серпня 91 судно вивезло 3,3 млн тонн сільськогосподарської та металопродукції.

Про це повідомив у четвер віце-прем'єр-міністр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Twitter.

Скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за час війниУкраїна з початку повномасштабної війни експортувала через порти 59,7 млн тонн аграрної продукції. На інфографіці – докладніше.

«Рух суден триває як у, так і з портів Великої Одеси. 6 суден із 231 тис. тонн сільськогосподарської продукції на борту вийшли з портів Великої Одеси та прямують у бік Босфору. 5 суден очікують входу до портів для завантаження. Рух українським коридором продовжувався, незважаючи на систематичні атаки росії на портову інфраструктуру», – написав Кубраков.

Віце-прем'єр уточнив, що «з 8 серпня 2023 року 91 судно вивезло 3,3 млн тонн сільськогосподарської та металопродукції, 116 суден зайшли до портів Одеса, Чорноморськ та Південний».

За словами Кубракова, Сили оборони роблять усе можливе для протидії російським атакам на портову інфраструктуру.

Нагадаємо, у серпні Україна відкрила тимчасові коридори для виходу торгових суден із портів. При цьому рф продовжує атакувати портову інфраструктуру України. А 8 листопада росіяни вдарили ракетою по іноземному кораблю, який заходив у порт Одеської області під завантаження. Лоцман корабля загинув, ще 4 людей поранено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: