У Запорізькій області області знайшли поклади нерозданої гуманітарної допомоги

Читать на русском
У Запорізькій області було виявлено ще 300 тонн гуманітарної допомоги, яку було передано Україні західними партнерами у 2022 році.
Фото: wikimedia.oeg

Голова ОВА Юрій Малашко повідомив, що на підприємствах у Запоріжжі виявили 500 тонн нерозданої гуманітарної допомоги.

Про це він розповів у Telegram.

Малашко зазначив, що гуманітарну допомогу було знайдено на двох підприємствах. За його словами, цей випадок є продовженням скандалу з розкраданням гуманітарної допомоги в перші місяці після повномасштабного вторгнення.

«Допомога не дісталася ні військовим, які захищають наш спокій за 30 кілометрів від обласного центру, ні вимушеним переселенцям», – зазначив голова ОВА.

Чиновник також уточнив, що йдеться про продовольство, у якого через тривале зберігання закінчився термін придатності.

«Тонни продуктів харчування, передані Запорізькій області у 2022 році західними партнерами та друзями, просто зіпсувалися внаслідок злочинної недбалості посадових осіб обласної адміністрації», – заявив Малашко.

За словами глави ОВА, щодо відповідальних за розкрадання допомоги буде ухвалено «жорсткі кадрові рішення», а самі зловмисники мають відповісти за скоєне перед законом.

Нагадаємо, через страйк на польському кордоні до України не можуть потрапити вантажівки із гуманітаркою.

Також повідомлялося, що Вищий антикорупційний суд передав на потреби Збройних сил України 596 400 грн, 230 060 доларів та 650 євро, вилучених під час обшуків у справі про розкрадання гуманітарної допомоги у Запоріжжі.

Раніше стало відомо, скільки українців отримали цьогорічну гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: