Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Ворог завдав 3 ракетних та 99 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Українські військові продовжують утримувати позиції на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнення, найбільше атак відбито на Авдіївському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що протягом доби відбулось 42 бойових зіткнення. Ворог завдав 3 ракетних та 99 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

У Міноборони провели випробовування нових українських FPV-дронів – відеоЗгідно з інформацією відомства, метою випробовувань стала перевірка роботи безпілотників під впливом випромінювання комплексу РЕБ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку противник вів штурмові дії в районах Синьківки та Іванівки Харківської області, де Силами оборони відбито 3 атаки. Завдав авіаційних ударів поблизу Іванівки та Кислівки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів біля Білогорівки Луганської області та Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де Силами оборони відбито 7 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 17 атак окупантів біля Степового, Авдіївки, Первомайського та південніше Новокалинового Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де наші захисники відбили 7 атак. Завдав авіаційних ударів неподалік Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились близько 10 населених пунктів Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії південніше Золотої Ниви та східніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник 4 рази безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.

Прикордонники показали знищення ворожих складів боєприпасівНа Сватівському напрямку знищено п'ять одиниць техніки, серед яких БТР та ББМ, також два склади боєкомплекту.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Херсон, Михайлівка, Шляхове, Козацьке, Іванівка, Дніпровське, Берегове Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

При цьому, Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику. Протягом доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Підрозділи ракетних військ уразили сім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири артилерійські засоби та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, що за добу українські військові ліквідували ще 860 російських загарбників, а також знищили десятки ворожої техніки.

Також ми писали, що під Авдіївкою росіяни масово здалися в полон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: